3 Şubat 2017 Cuma

6-9 Ay Bebek Oyunları


Artık bebeğiniz vücunudu daha iyi kullanmaya başlıyor, emeklemeye hatta sıralamaya bile başlamış olabilir. Ellerini tutma,kavrama konusunda oldukça geliştirmiştir. Ek gıdaya geçişte ona yicecekleri, kaşığını yada çatalını tutması için fırsat verin.Bebeğiniz artık sizinle olduğu kadar yaşıtları ile de vakit geçirmekten hoşlanmaktır. Ona bunun için ortam sağlayabilirsiniz. İlk başlarda ayrılık kaygısı ve yabancılık çekecektir ama nesnenin sürekliliğini öğreten oyunlar(ce-eee gibi) oynayarak ona bu konuda yardımcı olabilrsiniz. İyi eğlenceler dilerim.
Öykü

Oyuncak nerede: Elinizin içine sığacak büyüklükte bir oyuncak bulun. Bebeğinizin oyuncağı görme şansı verin ve elinize saklayın. Oyuncak nerede diye sorun. Belki elinizi bile işaret edebilir J Burdaymış diye elinizi açın.
Trampet Çalma: Mama sandalyesine oturduğunda eline verin tahta kaşığı oldu bitti J Farklı kaşıklarla farklı sesler çıkartmasını sağlayabilirsiniz.
Sıkıştırmaca: Bebeğinizin elleriyle sıkıştırabileceği bir kaç nesneyi toplayın.Aralarında ses çıkartan da olursa süper olur. Sırayla bebeğinize nesnleri sunun. Farklı dokudaki bu nesneleri keşfetmesine izin verin.
Ses oyunu:  Sesli çıkaran bir oyuncağını aktif edip bulabileceği bir yere saklayın. ‘’Aaaa bu ses nereden geliyor?’’ diye sorun. Emekliyorsa araştırmasına izin verin. Eğer emeklemiyorsa sese doğru dönüp yönelecektir. Onu kucağınıza alıp birlikte arayıp bulabilirsiniz J
El Değiştirme: Bebeğinizi karşınıza oturtup, ona bir oyuncak uzatın. Onu tuttuğunda aynı eline doğru başka bir oyuncak uzatın. Hemen elindekini yere bırakıyor olmalı ama zamanla elindeki oyuncağı diğer eline geçirmeyi öğrenecek. 

Al-ver :  Bir oyuncağını bebeğinize uzatın.Aldıktan sonra oyuncağını bana ver deyip size vermesini sağlayın. Oyuncağı ona geri verirken, şimdi arabayı sana geri veriyorum deyin. Dakikalarca sıkılmadan alıp-verdiğini göreceksiniz J
Doldur-Boşalt: Bir kova ya da sepet içine oyuncakları doldurup, çıkarmasını gösterebilirsiniz. Bu oyunla sebep-sonuç ilişkisini kavramasını sağlayabilirsiniz. 

Baloncuk Oyunu: Kırtasiyeden alacağınız baloncuk çıkartan oyuncakla bebeğinizin keyifli vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz. İnci 18 aylık hala bayılıyor J
 
Kule Devirmece: Plastik kaplardan ya da ahşap oyuncaklardan bir kule yapın ve bunu izlemesini sağlayın, sonra birlikte bu kuleyi devirin. Bu sefer birlikte kule yapmaya çalışın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder